ГОЛОВНА ПРО НАС СТАТУТ УМОВИ ЧЛЕНСТВА СТРУКТУРА СПКУ СЕРТИФІКАЦІЯ ПАРТНЕРИ МАПА САЙТУ

Міжнародна Асамблея податкових консультантів. 18-20 вересня 2013, Санкт-Петербург

18-20 вересня 2013 року в Санкт-Петербурзі (Росія) відбулася Генеральна Асамблея Європейської конфедерації податкових консультантів (CFE).

В засіданні прийняла участь делегація Спілки податкових консультантів України. На засіданнї в тому числі було розглянуто питання про надання ВГО СПКУ статусу повноправного члена.

ВГО СПКУ виконала вимоги як наглядач організації, тому отримала можливість стати повноправним членом організації.

Як відзначали учасники Ассамблеї, отримання ВГО СПКУ статусу повноправного члена відбулось лише через півроку після отримання статусу наглядача, що є своєрідним рекордом для організацій.

Розширення формату заходу до Міжнародної Асамблеї податкових консультантів (МАПК) дозволило зустрітися в Санкт-Петербурзі членам Європейської конфедерації податкових консультантів (CFE), членам Азіатсько-Тихоокеанської асоціації податкових консультантів - AOTCA (Asia-Oceania Tax Consultants Association), яка була створена в 1992 р. і об'єднала 20 провідних організацій 16 країн регіону і представників країн, що не входять в ці професійні спільноти, в тому числі США, Казахстану, Узбекистану та ін.

В рамках МАПК 2013 відбулася Генеральна асамблея і засідання Професійного і фіскального комітетів CFE, Міжнародний податковий форум, Освітня конференція з питань підготовки фахівців з оподаткування, Податкова виставка, а також семінари з податкової тематики.

Одна з центральних тем програми Міжнародного податкового форуму МАПК 2013 - «Агресивне податкове планування і податкове консультування: де проходить межа?». Це стало логічним продовженням податкового форуму, який пройшов 21 березня 2013 року в Брюсселі: «Податкове планування: що прийнятно і неприйнятно».

Особливу увагу на Асамблеї було приділено поліпшенню податкового клімату, як одного з найважливіших чинників соціально-економічного зростання та інвестиційної привабливості Росії. Вироблення учасниками МАПК 2013 відповідальних і продуманих рекомендацій зробить істотний вплив на вдосконалення нормативної бази з оподаткування, зокрема на зміни в податковому адмініструванні, внесення поправок до Податкового кодексу, що, перш за все, відповідає інтересам держави, громадянського суспільства і бізнесу та формує податкову культуру у сучасному суспільстві.
Заходи МАПК 2013 проходили одночасно на трьох майданчиках Санкт-Петербурга: Костянтинівський палац, Санкт-Петербурзький Державний університет та готель «Парк Інн Пулковська».
Пройшло обговорення сучасних тенденцій в системі оподаткування різних країн, питаннь трансфертного ціноутворення та іншіх актуальних питань, що представляють велике значення для держав та бізнес-спільноти.

 
© 2006 Спілка податкових консультантів України
контакти
ООО "С-Дизайн" Разработка сайта
ООО "С-Дизайн"